Affligem Abdijkaas

De Affligemse abdijkaas is een typische Belgische kaas met een zacht zoete smaak met een vleugje noot. Afkomstig uit de streek rond Affligem gelegen tussen Brussel en Aalst. Bereid uit

Lees verder »

Brigand Kaas

Brigand is een typische halfharde streekkaas uit de Westhoek, op artisanale wijze gerijpt. Het goudgele zuivel is zacht en plakt gemakkelijk aan het mes. Het is een ‘wilde delicatesse’ met

Lees verder »

Chimay à la Rouge

Deze kaas is met Chimay-trappistenbier gewassen. Hij wordt geproduceerd met lekkere verse en romige melk uit het Land van Chimay. Onder de okerkleurige en natuurlijke korst schuilt een oranje zuivel,

Lees verder »

Chimay Grand Cru

Halfharde trappistenkaas uit volle melk. Heeft een okerkleurige, gewassen, bacteriologisch levende korst, met smeuïge, romige consistentie en met gecorseerde witte wijn, lichtjes pikante smaak. Bereid uit gepasteuriseerde melk.

Lees verder »

Cobergher

Een halfharde streekkaas, natuurgerijpt met roodbakterie, waardoor hij een rijke, milde, rijpe en verfijnde smaak krijgt. Deze kaas is glad van structuur, smedig en homogeen, door de kenners geprezen. Bereid

Lees verder »

Petrus

Typische ‘paterskaas’ gemaakt volgens aloud procédé, dat overgeleverd werd door de paters van de Oude Abdij van Lo. Hij heeft een eenvoudig en natuurzacht aroma. Bereid uit gepasteuriseerde melk.

Lees verder »

Poperings Hommelkaas

Halfharde, smedige kaas met bijzonder gekarakteriseerde geur en smaak. Deze kaas wordt op ambachtelijke wijze gemaakt op een kaasboerderij in het poldergebied De Moeren. Gelegen tegen de Belgisch-Franse grens omvat

Lees verder »

Rubens Kaas

De naam zelf is een eerbetoon aan de meester van de Vlaamse barokschilderkunst. Deze grote kunstenaar was een levensgenieter die evenveel hield van vrouwen met volle rondingen als van lekkere

Lees verder »

St. Bernardus Kaas

St. Bernardus paterskaas is een halfharde kaas met een romige, zachte smaak. De kaas met de bruine korst past uitstekend bij een boterham, uit het vuistje of bij een glas

Lees verder »

Watou Special

Watou Special is een halfharde kaas. Hij is gedurende minimaal 4 weken gerijpt in speciale vochtige kelders. Deze kaas krijgt door zijn speciale manier van rijpen zijn volle pittige smaak.

Lees verder »