Brouwerij: De Struise Brouwers

Het proeflokaal en de brouwerij van De Struise Brouwers is gelegen in Oostvleteren, hartje West-Vlaanderen. De rit ernaartoe voert je door de weidse velden en solitude van het Westvlaamse binnenland. Hier gaan deze brouwers wars in tegen alle trends.

Het voormalig schooltje waar deze brouwers zich schuil houden heeft duidelijk zijn beste tijd gekend en enkel een affiche op de afgeblakerde voordeur geeft te kennen dat je hier als bierliefhebber aan het juiste adres bent. Het draagt bij tot de charme.

Een flinke boogscheut verder vind je trouwens een klooster met aanpalende brouwerij waarvan het bier zowaar een goddelijke status heeft. U kent ze wel…. Menig liefhebber offert er graag een halve tot hele dag aan op om aan te schuiven voor zijn bakje gerstenat.

Maar waar deze paters hun status te danken hebben aan de beperkte verkrijgbaarheid en hiermee gepaard gaande exclusiviteitsstatus hebben de Struise Brouwers iets anders in huis, brouwkunde en unieke bieren.

Ok, de topbieren van de Struise zijn meestal ook direct uitverkocht en dit leidt al eens tot een verhitte discussie maar je moet er geen lotje trekken om bier te bekomen en hun gamma is uitgebreid genoeg.

De status van hun bieren reikt trouwens ver, heel ver. De roem kwam zelfs eerst uit het buitenland, u weet wel ‘geen sant in eigen land’. Dit is mogelijk te wijten aan hun on-Belgische manier van brouwen maar hun bieren zijn allen klasbakken. Proef hun Pannepot, Black Albert en de op vat gelagerde Black Albert genaamd Black Damnation maar, het zijn pareltjes. In de States worden de brouwers en hun bieren op handen gedragen getuige de hoge scores van hun bieren op Ratebeer en de nominatie tot beste brouwerij ter wereld in 2008 door deze site. Het succes in eigen land volgde gestaag en tijdens de bezoekuren op zaterdag ben je nooit alleen.

In het proeflokaaltje kan je genieten van enkel Struise bieren van het vat terwijl je nog even het brouwproces kan doornemen dat uitgelegd staat op het krijtbord. Back to school!!

 

 

Vacature

Bij jij op zoek naar werk?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres. 

Bekijk snel de vavature.

Café de Vlaamsche Reus

Reus in speciale bieren.

Hoogstraat 21
6701BL Wageningen
0317-412834 
info@vlaamschereus.nl

Openingstijden

Maandag:gesloten
Dinsdag:gesloten
Woensdag:15:00 tot 00.00
Donderdag:15:00 tot 00:00
Vrijdag:15:00 tot 01:00
Zaterdag:14:00 tot 01:00
Zondag:14:00 tot 19:00

 

Scroll naar boven