Brouwerij: Samuel Smith

De oudste brouwerij van Yorkshire, opgericht in 1758 Samuel Smith brouwt een breed scala aan bieren van hoge kwaliteit, uitsluitend van authentieke natuurlijke ingrediënten. De brouwerij maakt nog steeds gebruik van Stenen Yorkshire gistkuipen om alle Ales en stouts te fermenteren (behalve soeverein en extra Stout) en sinds 1800 is steeds dezelfde gist stam . Gedroogde Engelse hopvariëteiten zoals Fugles en Goldings worden gebruikt om bitterheid en aroma toe te voegen aan de traditionele Ales van Samuel Smith in de antieke koperen brouwketels. Samuel Smiths gebruikt eiken vaten voor al zijn natuurlijk geconditioneerde bieren. De vaten worden gemaakt en gerepareerd in de oude brouwerij door de full time kuipers van de brouwerij. De oude brouwerij heeft twee fulltime kuipers die alle eiken vaten van Samuel Smith maken en repareren. De eiken vaten worden gebruikt voor handpulled Old Brewery bitter en voor het rijpen van Yorkshire Stingo. Grijze Shire paarden van de oude brouwerij worden vijf dagen per week gebruikt om bier te leveren in en rond Tadcaster.

Vacature

Wil je graag in een mooi biercafé werken?

Foto achter

Café de Vlaamsche Reus

De reus in speciale bieren.

Hoogstraat 21
6701BL Wageningen
0317-412834 
info@vlaamschereus.nl

Openingstijden

Maandag:gesloten
Dinsdag:15:00 tot 00:00
Woensdag:15:00 tot 00:00
Donderdag:15:00 tot 00:00
Vrijdag:15:00 tot 00:00
Zaterdag:14:00 tot 00:00
Zondag:14:00 tot 19:00
Scroll naar top