Brouwerij: Trappistenbrouwerij Orval

De brouwerij van Orval, die binnen de abdij gevestigd is, werd in 1931 opgericht om de grootscheepse werken voor de heropbouw van Orval te financieren. Van in het begin werft de brouwerij leken als werkkrachten aan, onder wie de eerste meester-brouwer Pappenheimer, aan wie het recept toe te schrijven is. Het commercieel beleid van de brouwerij wordt aangepast aan de waarden die de kloostergemeenschap hanteert. De inkomsten van het merk worden besteed aan sociaal hulpbetoon en aan het onderhoud van de gebouwen. Enerzijds is er de steeds grotere vraag naar Orval-bier en anderzijds houdt de Brouwerij van Orval sterk aan haar kennis en waarden, met een productie waarin kwaliteit en de eigen productiemethodes al meer dan 80 jaar voorop staan. Net als elk ander trappistenbier dat het “Authentic Trappist Product” label voert, moet het bier van Orval zich aan erg strenge productievoorschriften houden. De verankering van het bier aan de ligging van de abdij en van de Mathildebron, is lokaal en zal dat altijd blijven. Alle stappen in het brouwproces staan borg voor kwaliteit en voor een respectvolle naleving van de oorspronkelijke brouwmethodes. Deze manier van werken vereist beheersing en geleidelijkheid inzake groei, en kent zijn grenzen. De Brouwerij van Orval is voorstander van een gematigde productie, die niettemin echt wel aanzienlijk is: jaarlijks verlaten 22 miljoen flessen de brouwerij, waarvan ruim 85% voor de Belgische markt bestemd is. AMBASSADEUR VAN ORVAL Voor deze editie 2018 kregen 367 brasseries, cafés et restaurants het label. Er zijn 273 Ambassadeur Orval in alle België, maar ook 22 in Frankrijk, 2 in Duitsland, 35 in Nederland, 8 in het Groothertogdom Luxemburg, 10 in Groot-Brittagnië, 8 in Italië en 7 in USA. De Vlaamsche Reus is er trots dit predicaat te hebben verkregen.

Trappist

Orval

Met zijn bitter-fruitige smaak is het Orval-bier uitgegroeid tot een sterke referentie in de zeer

Lees verder »

Vacature

Bij jij op zoek naar werk?

Dat komt mooi uit: wij naar personeel!

Personeel gezocht

Café de Vlaamsche Reus

Reus in speciale bieren.

Hoogstraat 21
6701BL Wageningen
0317-412834 
info@vlaamschereus.nl

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag: gesloten
Woensdag: 15:00 tot 00.00*
Donderdag: 15:00 tot 00:00*
Vrijdag: 15:00 tot 01:00*
Zaterdag: 14:00 tot 01:00*
Zondag: 14:00 tot 19:00

             * bij drukte mogelijke uitloop

Scroll naar boven