Brouwerij: Bosteels

In “de tijd van toen” was Vlaanderen de streek bij uitstek van ontelbare kleine familiebrouwerijen. Ieder dorp, hoe onooglijk ook, was er wel eentje rijk.

Brouwerij Bosteels ligt in het dorpje Buggenhout. Grenzend aan het ruime binnenplein rijzen de fraaie, statige panden uit de grond: het voormalig familiewoonhuis en de oude, witgekalkte torenbrouwerij. Het geklasseerde brouwershuis is gebouwd volgens de plannen van architect Minnaert (Minnaertschouwburg Gent).

De brouwerij is al meer dan 200 jaar en zeven generaties in handen van de familie Bosteels. Voorvader Evarist Bosteels richtte in 1791 de brouwerij op. Daarna volgde Jozef die drie zonen had: Frans, dertien jaar lang burgemeester van Buggenhout, Martin en Lodewijk, waarvan de eerste twee het brouwersvak leerden. Leon Bosteels, zoon van Martin, nam later de roerstok over, waarna Antoine Bosteels in 1938 als zoon van Leon de brouwersdynastie voortzette. Tijdens zijn 50-jarig bewind maakte hij de brouwerij groot met Bosteels Pils die hij ook voor het eerst buiten de streek van Dendermonde verkocht in Gent, Antwerpen en Brussel. Deze grootvader en naamgenoot van onze gastheer werd op zijn beurt drie keer tot burgemeester van Buggenhout verkozen. De brouwerij staat momenteel onder leiding van Antoine (7e generatie).

Donker speciaalbier

Pauwel Kwak

Pauwel Kwak is een iconisch amberkleurig bier van Brouwerij Bosteels. Dat komt door het smaakvolle

Lees verder »

Vacature

Bij jij op zoek naar werk?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres. 

Bekijk snel de vavature.

Café de Vlaamsche Reus

Reus in speciale bieren.

Hoogstraat 21
6701BL Wageningen
0317-412834 
info@vlaamschereus.nl

Openingstijden

Maandag:gesloten
Dinsdag:gesloten
Woensdag:15:00 tot 00.00
Donderdag:15:00 tot 00:00
Vrijdag:15:00 tot 01:00
Zaterdag:14:00 tot 01:00
Zondag:14:00 tot 19:00

 

Scroll naar boven