Bier

Thai Thai

Type:

Percentage: 8%

Land: Nederland

Brouwerij: Oedipus

Beschrijving:

Sprookjesachtig speciaalbier met zijn oorsprong in Amsterdam. Deze zwaar blonde tripel heeft een spicy karakter door de toevoeging van een aantal bijzondere ingrediënten. Een oranjekleurig bier met een mooie volle witte schuimkraag. Bij het inschenken van deze tripel verwacht je de kruidige smaken niet, waardoor je echt wordt verrast.

De Oedipus Thai Thai is een experiment van de vier vrienden. Geobsedeerd door de Thaise keuken wilden de vrienden een spicy bier gaan brouwen. Via de lokale markt in het Amsterdamse Chinatown klopten de mannen een aantal bijzondere ingrediënten op de kop, namelijk:

Rode chilipepers
Koriander
Scherp Citroengas
Sinaasappelen
Laoswortel

Brouwerij Oedipus maakt gebruik van een Belgische giststam, waarbij zij de Oedipus Thai Thai benaderen volgens de Belgische brouwtraditie. Het uitgangspunt was een Belgisch basisrecept met een fruitige smaak. Aan het einde van de kookperiode werden Pilsner-mouten en Amerikaanse hopsoorten toegevoegd om de citrusaroma’s te versterken. Daarnaast werd laoswortel, citroengras, koriander, rode chilipeper en sinaasappelschil toegevoegd aan het brouwproces. Het resultaat werd de Thai Thai, een opwindende tripel bier met een pittig karakter.

Share on facebook
Share on twitter

Vacature

Momenteel geen vacatures.

Foto achter

Café de Vlaamsche Reus

Reus in speciale bieren.

Hoogstraat 21
6701BL Wageningen
0317-412834 
info@vlaamschereus.nl

Openingstijden

Maandag:gesloten
Dinsdag:gesloten
Woensdag:gesloten
Donderdag:14:00 tot 17:00
Vrijdag:14:00 tot 17:00
Zaterdag:13:00 tot 17:00
Zondag:13:00 tot 17:00

 

Scroll naar top