Ola Dubh, wat ‘Zwarte Olie’ betekent in het Gaelic, is ambachtelijk gemaakt door Old Engine Oil te nemen en te rijpen in 12 jaar oude Highland Park whiskyvaten. Het proces is verre van eenvoudig, maar het resultaat is een prachtig brouwsel met gratis whiskytonen en een chocolade, geroosterde en bitterzoete afdronk. Allemaal dankzij de liefde van ee meesterbrouwers van Harviestoun.
Brewer’s Notes: Ola Dubh is een werk van liefde. Alles is extreem. Het brouwteam vult de puree tot de rand met geroosterde gerst, pinhead haver en gemoute gerst. Het fermenteert langzamer als de gist moeite heeft om zich te verplaatsen in zo’n stroperig bier! Het basisbier is Old Engine Oil dat ze vervolgens in Highland Park Whiskyvaten stoppen en het blijft daar minstens 6 maanden. Gedurende deze tijd komen de smaken uit het hout in het bier om Ola Dubh te produceren. Het is pas klaar als onze Meesterbrouwer, Stuart, het klaar acht!