Bier

Gelders Graangeluk

Type:

Percentage: 6.2%

Land: Nederland

Beschrijving:

Goud bij Brussels Beer Challenge categorie beste speciaal beer < 7%.

Een prachtig donkerblond bier met een volmoutig karakter van lokale smaakvolle mouten. Het bier is door deze rijke smaak zeer interessant voor elke bierliefhebber.

Dit pure natuurbier komt van twee Wageningse granen: rogge en zomergerst. De gerst is gemout en geroosterd bij de ambachtelijke vloermouterij Masterveld te Winterswijk, vandaar de volle robuuste smaak en goudkleur. Het tweede graan is ook uniek. Deze Veluwse Kruiprogge komt uit een historische zadenbank en is dankzij ons weer terug van weggeweest op de Veluwezoom.
Een prachtig donkerblond bier met een volmoutig karakter van een lokale geteelde gerst die bij Vloermouterij Masterveld vermout is tot een prachtige, rijke vienna basismout en van dezelfde mouterij ook een licht geroosterde gerstemout. Ten slotte geeft de ongemoute lokaal geteelde kruiprogge een mooie robuuste toets.
Dit bier geeft ruimte aan deze smaakvolle mouten en is door deze rijke smaak zeer interessant voor elke bierliefhebber.

Dit smaakvolle dubbelgraanbier draagt bij aan een mooi boerencultuurlandschap met gescheperde schaapkuddes, wuivende korenvelden, akker-kruiden, insecten, bijen, vogels en gezonde bodems. Een puur streekproduct van het Wageningse Westbergveld waar zomergerst en Veluws Kruiprogge zijn omringd met bloeiende zeldzame inheemse akkerkruiden. Via deze aankoop doet u mee aan www.GraanGeluk.nl: herstel van ons landschap richting biodiverse akkers, heidenatuur en gezonde streekgranen voor brood en bier.

Vacature

Momenteel geen vacatures.

Foto achter

Café de Vlaamsche Reus

Reus in speciale bieren.

Hoogstraat 21
6701BL Wageningen
0317-412834 
info@vlaamschereus.nl

Openingstijden

Maandag:gesloten
Dinsdag:gesloten
Woensdag:15:00 tot 01.00
Donderdag:15:00 tot 01:00
Vrijdag:15:00 tot 01:00*
Zaterdag:14:00 tot 01:00*
Zondag:14:00 tot 19:00

*mogelijke uitloop tot 02.00 uur

Scroll naar top