Biernaam:Hapkin
Type:Overige
Alcohol:8.5%
Stamwortgehalte:-º Plato
Land:BelgiŽ
Brouwerij:Louwage
klik op het plaatje voor vergroting
Info:
Laat ons de klok tot in 1100 terugdraaien... Toen gaf de Graaf van Vlaanderen, genaamd \'Boudewijn Hapkin met de Bijl\', opdracht aan de CisterziŽnzerspaters van de abdij Ter Duinen, om voor zijn volk een sterk, blond bier te brouwen. Het werd een hemelse nectar die hem en zijn manschappen onoverwinnelijk zou maken. Zijn bier dat grote vermaardheid in het graafschap verwierf, ligt aan de grondslag van Hapkin dat vandaag enorm in de smaak valt bij de liefhebbers van bittere, karaktervolle bieren.

Hapkin dankt zijn unieke karakter aan een zeer specifiek brouwproces. Voor het brouwen van dit zware, fruitig geurend bier, wordt gebruik gemaakt van Franse zomergerst. De Saazhop wordt maar liefst in vier keren toegevoegd om een zachte bitterheid te bereiken. Hapkin wordt de laatste maal hergist op de fles.

Productspecificaties:
Hapkin heeft een bloemrijk aroma van Saazhop, een zacht moutig karakter en een sprankelend, geparfumeerde fruitigheid die opdroogt tijdens de afdronk. Hapkin heeft een unieke, imposante en romige kraag.

Smaak:
Hapkin is een zwaar blond, fruitig geurend bier met een zachte bitterheid, hergist op de fles.

Poll:
Wat vindt u van dit biertje
Perfect
Uitstekend
Goed
Matig
Niet mijn smaak
ACTIE MALHEUR 10: - Bij 10 stempels 1 grote fles Malheur 10 gratis. Ieder glas Malheur 10 betekent Ä 0.50 voor "Wageningen voor Duchenne".
Powered by Webdesign Amersfoort