Biernaam:Focoldus Winterbier
Type:Winterbier
Alcohol:8%
Stamwortgehalte:-º Plato
Land:Nederland
Brouwerij:De Heuvel
klik op het plaatje voor vergroting
Info:
Focoldus is een Quadrupel, een krachtig complex bier met een alcoholpercentage van 8%. Focoldus is licht rokerig van smaak gebaseerd op de eeuwenlange tabaksteelt op de Utrechtse Heuvelrug. Daarnaast proef je tonen van noten, eiken en kruiden. Een vol en lekker bier om eens goed voor te gaan zitten.

Focoldus, of Fulco, was een ridder uit de 12e eeuw. Hij was eigenaar van Maarsbergen. Het verhaal gaat dat ridder Focoldus ooit met volle wapenuitrusting in de rivier de Maas terechtkwam. Oog in oog met de dood beloofde hij -mocht hij overleven- dat hij zijn rijkdom zou aanwenden om een klooster te stichten. Focoldus bleef in leven en stichtte het Norbertijner klooster Berne bij Heusden. Ook schonk hij de Norbertijnen zijn bezit in Maarsbergen, waar zij een boerderij stichtten om in hun levensonderhoud te voorzien.

Bij landgoed Maarsbergen is nog altijd de Focoldusheuvel te vinden. Deze heuvel is ruim 38 meter hoog. De grafheuvel op de top is een rijksmonument.
Poll:
Wat vindt u van dit biertje
Perfect
Uitstekend
Goed
Matig
Niet mijn smaak
ACTIE MALHEUR 10: - Bij 10 stempels 1 grote fles Malheur 10 gratis. Ieder glas Malheur 10 betekent € 0.50 voor "Wageningen voor Duchenne".
Powered by Webdesign Amersfoort